Jaana

image

Olen Jaana Majander, kemian diplomi-insinööri sekä nykyisin myös vaatetusompelija ja ateljee-ompeluun erikoistunut ompelijakisälli. Teen naisille mittatilausvaatteita sekä arkeen että juhlaan, myös morsiuspukuja.

Minut tavoittaa:

jaana@studiopomsi.fi

puh. 040 7061449

 

Käsityömuistoja elämän varrelta

Olin alle kouluikäinen, kun äiti opetti minut virkkaamaan. Muistan vieläkin sen onnistumisen tunteen, kun sain virkattua pienen vaaleansinisen nallen, jolle annoin nimeksi Antero.

Ensimmäinen ompelualan asiakastyöni taisi olla housut ekaluokkalaiselle pikkuveljelleni. Olin 13-vuotias. Ompelin huolella hänelle tyköistuvat housut mittojen mukaan. Ne olivat oikein sievät ja Mikko laittoi ne jalkaan kouluun. Koulussa opetettiin pituusmittoja ja opettaja pyysi lapsia ottamaan metrin mittaisen askeleen. Mikko harppasi housuillaan metrin …ja risat. Housuista taisi puuttua väljyysvara.

Töissä elintarviketeollisuudessa toimin myös ympäristövastaavana. Innostuin ompelemaan työpaikan kahvipusseista uusiotuotteita, kasseja ja punottuja koreja. Työtoverit osallistuivat avuliaina pussien keräilyyn.

Lapsuudessa kotonani kudottiin ahkerasti kangaspuilla. Sieltä juontaa rakkauteni räsymattoihin, joita pitää kutoa aina vaan lisää, erivärisiä ja riemunkirjavia. Omat, sukulaisten ja tuttavien vanhat lakanat ovat saaneet uuden elämän mattoina.

Vaatteiden ompelu on kuitenkin nyt se, mitä haluan tehdä, suurella innolla, mittojen mukaan, insinöörin tarkkuudella.

 

Yhteystiedot

Studio Pomsi
Omnia, Espoon keskus
Kirkkokatu 16 A

Puh. 040 5599160
ompelimo@studiopomsi.fi

Avoinna ma–to klo 12–17 tai sopimuksen mukaan.