Susy

Olen kotoisin Perusta, isosta yhdeksänlapsisesta perheestä. Tulin Suomeen kymmenen vuotta sitten. Minulla on perhe, suomalainen mies ja suloinen pieni poika.

 

Olen oppinut suomen kielen ensin puhumalla sanakirjan avulla ja sitten myös opiskelemalla. Tänä päivänä pärjään hyvin suomen kielen taidoillani, pystyn ilmaisemaan itseäni ja tekemään selkoa tarpeistani.

Äitini oli taitava käsitöiden tekijä ja vaatteiden suunnittelija. Hän kutoi työkseen perulaisia kirjoneuleita, joita vietiin Amerikkaan. Hän myös maalasi ja koristeli keraamisia astioita. Äidiltäni olen perinyt taiteellisuutta ja rakkauden kädentaitoihin.

Olin noin 5-vuotias, kun äiti opetti minut kutomaan. Puikkoja minulla ei ollut, mutta sain rakentaja-isältäni pitkiä nauloja, joiden avulla kudoin kaulaliinaa purkulangasta. Kutominen ei tainnut olla minun juttuni, mutta Barbilleni, jolta puuttui toinen jalka, rupesin tekemään vaatteita roppakaupalla. Äidin kangaskauppiaskaverilta sain tilkkuja, useimmiten rumia, mutta Barbille ne kelpasivat. Äiti opetti, että vaatteissa pitää olla saumavarat.

 

Yhteystiedot

Studio Pomsi
Omnia, Espoon keskus
Kirkkokatu 16 A

Puh. 040 5599160
ompelimo@studiopomsi.fi

Avoinna ma–to klo 12–17 tai sopimuksen mukaan.